• Dobrodošli na Radio San iz Inata!
02:07:13
Kate i William predstavili naslednika!

Vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton rodila je sina 22. jula u 16:24. Dečak težak 3,8 kilograma i njegova majka su u dobrom stanju i ostaju u bolnici.

Članovi kraljevske kuće su obavešteni o rođenju naslednika britanskog trona. Kensington palas potvrđuje vest koja je prostrujala medijima. Vojvoda od Kembridža prisustvovao je porođaju...

Vest o rođenju princa od Kembridža, događaj je koji prevazilazi britansku teritoriju. Izračunato je da se princ od Engleske rađa približno na svakih trideset godina – princ Čars je rođen 1948. godine, princ Vilijam 1982, a mali princ je rođen u 31. godini života svojih roditelja 22. juna 2013. godine. Štampa koja se do ovog popodneva bavila temom zašto je za Ujedinjeno kraljevstvo dobro da dobije naslednicu, sada slavi rođenje kralja. Živeo kralj! Njegovo buduće kraljevanje je regulisano tradicijom i zakonom, iako je tek treći u liniji prestolonaslednika.

Mali princ je težak skoro četiri kilograma (3,8 kg), a mama i tata su „oduševljeni", saopšteno je iz palate. Rođen je u prisustvu oca u  privatnom krilu bolnice „Sveta Meri" u zapadnom delu Londona, u Padingtonu, u delu gde su rođeni njegov otac i stric. Vojvotkinja od Kembridža se porodila prirodnim putem u 16.24, smeštena je u bolnicu u ranim jutarnjim časovima, bodrile su je majka i sestra i sve je proteklo bez poteškoća. Prema protokolu, prvo je kraljica bila obaveštena o rođenju princa, u poruci na memorandumu kraljevske palate sa bolničkim detaljima o težini i dužini deteta.

„Kraljica, vojvoda od Edinburga, princ od Velsa, vojvotkinja od Kornvola, princ Hari i članovi obe porocide obavešteni su i presrećni su zbog novosti", saopšteno je iz Klarens Hausa, kancelarije princa Vilijama. „Njeno kraljevskovisočanstvo i njeno dete su dobro i ostaće u bolnici tokom noći". Ime novorođenog princa nije saošteno, a kladioničari i dalje primaju opklade na Džordž i Džejms budući da će ime biti poznato tek za nedelju dana, kako se navodi u britanskim medijima.

Vest o rođenju princa dočekana je sa radošću ispred bolnice, gde su dežurali predstavnici medija i ostali zainteresovani. Prince Čarls, Vilijamov otac i deda novorođenog princa saopštio je da su „on i supruga presrećni rođenjem njegovog prvog unuka", naglašavajući da je to „neverovatno poseban trenutak u životu Vilijama i Kejt" i da jedva čeka da vidi dečaka.

Palata Kensington izdala je 22. jula nešto pre osam sati izjutra saopštenje od 45 reči u kojem se navodi da je vojvotkinja od Kembridža krenula u bolnicu "Sveta Meri" u Padingtonu, gde će se se poroditi. Dete Vilijama i Katarine nije samo naslednik monarhije, već i dokaz njene stabilnosti, ozbiljno poljuljane pre 16 godina, posle smrti princeze od Velsa, ledi Dajane. Pravila nasleđivanja krune stara su vekovima i prenosila su se na najstarijeg sina. No, to se promenilo 2011. godine u korist ženskog nasleđivanja krune, tako da se prvorođene devojčice ne preskaču u redosledu nasleđivanja.

Princ od Kembridža rođen je u vreme porasta popularnosti kraljevske familije. Prema najnovijem istraživanju agencije Ispos Mori, preko 77 odsto Britanaca izjasnilo se da podržava monarhiju umesto demokratije. Datum rođenja princa od Kembridža pamtiće se i po neverovatnoj podršci u svim delovima sveta bračnom paru Vilijam i Kejt. Prema najavama lokalnih vlasti, jedna od glavnih atrakcija u gradu, Londonsko oko, biće osvetljeno crvenim, belim i plavim reflektorima.

Views: 353 | Added by: Administrator | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]

KOMENTARI

Scarlett se verila!
: научили

Ceca- bolesna?
: врло занимљиво, хвала

Medijska akcija Radia San iz Inata- "Junaci života"
zozon: Klub sedece odbojke"Kragujevcani" samo jedan od ceti kluba Junaka zivota

DRUŠTVO

GALERIJA


ANKETA

STATISTIKA

Današnji posetioci:

My status

Blic putovanja

********

Medio RS

********

Story moda

********